Informatiebronnen

Beweging

Kinderen verliezen vrijwel altijd spierkracht en spiermassa door langdurige behandeling van kanker. Dat wordt onder andere veroorzaakt door inactiviteit. Ook na behandeling blijven kinderen vaak inactief.

Bekijken

Het kind

Elk kind is anders, denkt, handelt en ervaart de dingen anders. Vorm je met deze informatie een beeld van kinderen met kanker.

Bekijken

Kinderkanker

Wat is de medische stand van zaken op het gebied van kinderkanker in Nederland? Op deze pagina vind je er meer informatie over.

Bekijken

Participatief ontwerpen

Waar moet je als ontwerper op letten als je samen met zorgverleners, kinderen en ouders interventies gaat ontwerpen? Hier vind je inzichten en adviezen!

Bekijken

Thuissituatie

De behandeling van een kind met kanker duurt lang. Een groot deel van de tijd is het kind thuis. Vorm je met deze info een beeld van dit dagelijks leven.

Bekijken

Voeding

Door de lange en intensieve behandeling krijgen bijna alle kinderen met kanker voedingsproblemen. Soms eten kinderen te weinig omdat het niet smaakt of omdat ze te ziek zijn.

Bekijken

Ziekenhuis en zorgprofessionals

Een deel van de behandeling van het kind vindt plaats in het ziekenhuis. Lees hier met welke zorgprofessionals het kind te maken krijgt en welke rollen zij hebben.

Bekijken