Lasergame

Projectnaam en designer: Lasergamen door Lars Beugelaar, Halima el Bouhali, Emma Stokhof, Maud van Grinsven, Daan Kunneman, Wouter van Leeuwen (Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Hogeschool Utrecht)
Doel van de interventie: meer bewegen
Doelgroep: jongens & meisjes van 10-18 jaar, ziekenhuis
Status realisatie van de interventie: werkend prototype

Concept en omschrijving van de interventie-uitvoering:
Het lasergamespel is bedoeld voor wat oudere kinderen met kanker die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Het spel kan aangeboden worden als activiteit voor alle kinderen op de afdeling. Het spel is spannend, speelt zich af op de afdeling en triggert het stiekeme en nieuwsgierige wat kinderen van nature in zich hebben. De losse targets kunnen overal op bevestigd worden. Het nu ontworpen spel heet ‘Schiet de roos’: het gaat erom de oplichtende target snel te raken. Je speelt het één tegen één en degene die het snelst de targets raakt is de winnaar. Maar er kunnen ook diverse andere spellen geprogrammeerd worden, zoals schietschijven op doktersjassen of speurtochten. Wat voorop staat is dat het leuk is. De afdeling nodigt uit om te bewegen.

Praktijk en testresultaten:
Het concept is in juni 2016 een dag getest in het UMCG op de afdeling kinderoncologie. De fysiotherapeut was erg enthousiast, de kinderen zelf wat minder. Het bleek erg simpel om het spel te spelen, waardoor uitdaging op de lange termijn uit zou blijven. Het concept heeft een week op de afdeling gelegen, maar is niet gebruikt. Ook omdat het erg veel werk was om het telkens te installeren, waar fysiotherapeut en pedagogisch medewerkers geen tijd voor hadden. Hoewel veelbelovend, was er binnen het POKO-project helaas geen tijd meer het concept verder uit te werken.

 

 

Meer informatie

Andere Projecten
Tikkie takkiePijl